Rett lagring av grønnsakene med rett temperatur

urett lagring av grønnsakenetleie-mobil-kjoling-gronnsaker

Grønnsaksbonden fra Nærland utenfor Nærbø driver med poteter, gulrøtter og korn. Da han i høst skulle legge årets avlinger på vinterlagring fikk han et problem. Han klarte ikke få å rett lagring av grønnsakene.

Takket være en mobil kjøleløsning fra Energy Rent unngikk grønnsaksbonden Arnt-Egil Nærland (63) at flere tonn gulrøtter måtte kastes.

Grønnsaksbonden fra Nærland utenfor Nærbø driver med poteter, gulrøtter og korn. Da han i høst skulle legge årets avlinger på vinterlagring fikk han et problem. Kompressoren i det ene kjølerommet hadde blitt ødelagt, og flere tonn gulrøtter manglet plutselig skikkelig lagringsplass.

– Det stilles strenge krav til riktig lagring av grønnsaker. Gulrøtter på langtidslagring skal ligge i en temperatur på 0 grader. Uten riktig lagring risikerer du at gulrøttene råtner, forteller Arnt-Egil Nærland, som gjennom høsten og vinteren ukentlig leverer gulrøtter til Gartnerhallen.

Grønnsaksbonden hadde aldri vært borti et lignende problem. Fjoråret var også et svært bra år for grønnsaker, og det var derfor også behov for enda mer lagringsplass enn tidligere.

– Vi begynte å lete etter andre alternativer, og det var da vi ble oppmerksom på Energy Rent på Orstad. Vi tok kontakt med dem for å se om de kunne hjelpe, sier Nærland, og fortsetter; – De kom ut på befaring og sa at dette skulle de kunne ordne rett lagring av grønnsakene.

Takket være dem fikk vi lagret 150 tonn med gulrøtter i riktig temperatur. Det var en utmerket service. Rommet hvor den mobile kjølingen ble satt inn ble ikke brukt til lagring av grønnsaksbonden, men med løsningen til Energy Rent hadde han plutselig enda bedre plass til sine gulrøtter.

– Vil du anbefale andre grønnsaksbønder til å bruke dem ved lignende problemer? – Ja, absolutt. De var veldig raske til å få ting på plass, svarer Nærland.

La oss hjelpe deg

Gjennom årene har vi hjulpet mange virksomheter i ulike bransjer. Våre dyktige eksperter står klar til å hjelpe deg å finne rett og optimal løsning på behovet ditt.  

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Vi har god erfaring i situasjoner der det virkelig haster for kundene, og behov for må dekkes så snart som mulig. Vi fikser transport og montering. 

UTVALGTE FAVORITTER

Vi holder norge i gang

Varme av oppdrettsnæring

Oppvarming av oppdrettsanlegg

En kunde i oppdrettsbransjen hadde behov for en effektiv oppvarming av deres oppdrettsanlegg.

Utfordringen bestod i å finne og implementere en løsning som kunne sikre optimal drift og effektiv oppvarming av vannet i oppdrettsanlegget.

Les mer »

Send oss epost [email protected] eller bruk kontaktskjema.