Varmepumper og fossilfri byggvarme

Fossilfri Byggvarme

Varmepumper og fossilfri byggvarme

Varmepumper til fossilfri byggvarme er et godt alternativ nå som regjering har lagt ned forbud mot byggvarme fyrt med diesel. Fordelen med å bruke varmepumper er mange.

For det første vil en varmepumpe bruke mindre strøm enn tradisjonell varmevifte. En COP på 3 eller 4 er vanlig, som vil si at for hver kW man putter inn får man 3 til 4 ganger ut. Dette vil igjen si lavere driftskostnader. Med strømpriser som vi ser nå så er dette en gunstig løsning.

For det andre vil det ofte være begrensinger på hvor mye strøm man kan hente ut på en byggeplass. Her vil en fossilfri varmepumpe bidra i positiv retning. Kommer man over 63A kan det by på utfordringer, og kommer man over 125A er det nesten alltid et problem.

Forskjellige typer oppvarmingskilder

Som nevnt i artikkelen fossilfri byggvarme er det flere oppvarmings metoder man kan ta i bruk for å skilte med fossilfritt og utslippsfritt. Som nevnt tidligere synes vi at varmepumper brukt til fossilfri byggvarme har noen klare fordeler kontra vifteovner.

leie varmepumpe til byggvarme
Lei varmepumpe til fossilfri byggvarme

De to mest anvendelige varmepumpene er luft-til-luft varmepumpe og luft-til-vann varmepumpe. Hovedforskjellen er at den førstnevnte leverer varm luft direkte, mens den andre produserer varmt vann.

Hvilken effekt passer best til varmepumper brukt til byggvarme?

Hvilken avgitt effekt kan man forvente av en varmepumpe til fossilfri byggvarme er alltid et tilbakevendende spørsmål. Vi pleier å si at området 25-90kW avgitt effekt er fin størrelse. Da dekker man de fleste behov, samt man holder seg innenfor tilgjengelig strøm som tidligere nevnt.

Utetemperaturen spiller en vesentlig rolle, både for strømtrekket og avgitt effekt. En reduksjon av utetemperaturen på 1 grad resulterer normalt i en reduksjon målt i avgitt effekt på rundt 2-4%. Av den grunn er det greit å vite hva slags temperaturer er varmepumpen tatt ut for, også kalt nominell effekt.

La oss hjelpe deg

Gjennom årene har vi hjulpet mange virksomheter i ulike bransjer. Våre dyktige eksperter står klar til å hjelpe deg å finne rett og optimal løsning på behovet ditt.  

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Vi har god erfaring i situasjoner der det virkelig haster for kundene, og behov for må dekkes så snart som mulig. Vi fikser transport og montering. 

UTVALGTE FAVORITTER

Vi holder norge i gang

Vann til vann kjølemaskin

Type prosjekt Kontrollere og holde temperaturen nede hos kunden gjennom sommeren Type utstyr En kjølemaksin på 150kW Kort beskrivelse Maskinen ble brukt til å hjelpe

Les mer »

Send oss epost [email protected] eller bruk kontaktskjema.