Riktig temperatur i oppdrettsanlegg

Å få riktig temperatur i oppdrettsanlegg

Oppdrettsnæringen er en enorm industri i Norge. Bare i 2018 ble det slaktet fisk til en verdi av 68 milliarder her til lands. Tallene øker hvert år, og nå begynner fisken til og med å ta til land – med landbaserte oppdrettsanlegg. Oppdrett krever perfekte temperaturforhold for fiskens vekst, men også for best mulig behandling av settefisk og sjøgress. Energy Rent er eksperter på temperatur, og vi hjelper deg med riktig temperatur i oppdrettsanlegg for raskt og effektivt resultat.

Fisk i blodet

Nordmenn har fiskeri i blodet, og industrien har vært en bærebjelke i norsk kultur og historie lenger enn vi kan forestille oss. I tillegg til å hente fisk på åpent hav har vi i de siste 50 årene bygd oppdrettsanlegg langs hele kysten, og utviklingen skjer raskere og raskere. Nå kan landbaserte oppdrettsanlegg være løsningen på problemer som lus, alger og andre fiskesykdommer.

Riktig temperatur i oppdrettsanlegg

Oppdrettsfisk er avhengig av riktige temperaturforhold for gode vekstvilkår. Det gjelder landbaserte så vel som offshore og ferskvannsbaserte anlegg. Det stadig varmere havet er dårlig nytt for laksen i fiskemerdene – som spiser mindre allerede om vannet når 16 grader. I Canada døde to millioner laks etter en marin hetebølge som varmet vannet til 20 grader i oktober.

Å kunne kontrollere temperaturen er essensielt for et vellykket oppdrettsanlegg. Stian Aspaas og Magne Røe tok sommeren 2019 over et landbasert anlegg i Tydal. De så at grunnvannet som kom inn var for kaldt, og installerte en varmepumpe for å øke temperaturen. Et enkelt grep, men under varmere forhold vokste røyen mye raskere, og produksjonstiden hos Norwegian Fish Farms Tydal ble halvert.

Raske og mobile løsninger

I 2019 ble vi kontaktet av en stor aktør i oppdrettsnæringen. De ventet inn store mengder fisk, men vannet var ikke varmt nok i anlegget – da det ble hentet rett inn fra en forbigående elv. Vi leverte da en 3 MW fyrkjele som fikk varmet opp vannet fra 2 til 10 grader på en rask og effektiv måte – akkurat det som skulle til for at anlegget skulle kunne ta imot fisken.

Som en av Norges ledende bedrifter innen oppvarming og nedkjøling tilbyr vi i Energy Rent de løsningene som passer deg best, for å tilpasse temperaturen til optimale forhold. Vi har erfaring med både oppvarming for mer vekst, og nedkjøling for å tilpasse vekst i overbelastede slakteri. Vårt utstyr kan både varme og kjøle brakkvann og sjøvann – og vi leier ut titanvekslere som fungerer som hydraulisk skille.

Vi dekker dine behov!

Energy Rent spesialiserer seg på mobile og raske løsninger. Vi leverer produkter i alle skalaer, og kan tilpasse tjenester til ditt behov på rekordtid. Er du usikker på hva du trenger bidrar våre dyktige og erfarne arbeidere med å kartlegge dine behov, slik at du er garantert riktig løsning.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale

La oss hjelpe deg

Gjennom årene har vi hjulpet mange virksomheter i ulike bransjer. Våre dyktige eksperter står klar til å hjelpe deg å finne rett og optimal løsning på behovet ditt.  

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Vi har god erfaring i situasjoner der det virkelig haster for kundene, og behov for må dekkes så snart som mulig. Vi fikser transport og montering. 

UTVALGTE FAVORITTER

Vi holder norge i gang

Midlertidig kjøling datasenter

Type Prosjekt Midlertidig kjøling datasenter som var «live» Utstyr Luftkjølt isvannsmaskin 100kW Kort Beskrivelse Energy Rent fikk i oppgave å levere komplett midlertidig kjøling til

Les mer »

Send oss epost [email protected] eller bruk kontaktskjema.