Å effektivt fjerne overskuddsvarme fra kjølesystemer krever en tørrkjøler som er dimensjonert riktig. Uansett om du har varmepumper, kjølemaskiner, eller tester varme- og kjøleutstyr, må tørrkjøleren være tilpasset de spesifikke forholdene i ditt system. Faktorer som effekt, støy og fysisk plass påvirker hvilken løsning som bør benyttes, og kan by på utfordringer for deg som ikke har ekspertise. Derfor tilbyr vi i Energy Rent vår ekspertise, for å hjelpe deg å gjøre det riktige valget.

Mobile pumper for midlertidig bruk

Å pumpe medier effektivt krever en riktig dimensjonert pumpe, helst spesielt tilpasset situasjonen. Skulle et behov for pumping oppstå, eller om den permanente pumpen er ute av drift, er det viktig å velge riktig midlertidige løsning. Vi i Energy Rent er eksperter på utleie av midlertidige løsninger, og vi har garantert det du trenger!

Raske løsninger for nedkjøling

Sommeren står på trappene, og klimaet blir varmere for hver uke. Selv om det kan føles greit på kroppen, er det ikke alt som har like godt av varme. Inne i datarom står det mange servere og maskiner som yter dårligere ved høyere temperaturer - og risikoen for en umiddelbar stans øker betraktelig når de er varme.

På kontoret, på butikken, eller i en restaurant er det heller ikke spesielt komfortabelt å være om det blir for varmt. Man finner naturligvis kjølesystemer på slike steder - men hva gjør man når systemet svikter?

Oppdrettsnæringen er en enorm industri i Norge. Bare i 2018 ble det slaktet fisk til en verdi av 68 milliarder her til lands. Tallene øker hvert år, og nå begynner fisken til og med å ta til land - med landbaserte oppdrettsanlegg. Oppdrett krever perfekte temperaturforhold for fiskens vekst, men også for best mulig behandling av settefisk og sjøgress. Energy Rent er eksperter på temperatur, og vi hjelper deg med riktig løsninger for raskt og
effektivt resultat.

Energy Rent er eksperter på oppvarming og nedkjøling, og vi hjelper deg med innemiljøet i din hall. I tillegg til å ha utleie av det beste utstyret på markedet, leverer vi også permanente løsninger til ditt behov. Skal du bygge hall, er vi klare med det du trenger.

Norge er fremtredende i verden på innføring av miljøkrav, og byggeplasser er intet unntak. Moderne byggeplasser skal bli fossilfrie, og etterhvert helt utslippsfrie - slik at vi når klimamålene våre innen 2030 og 2050.

Nytenkende løsninger må på banen, og det er mye å sette seg inn i. Heldigvis er Energy Rent her for å hjelpe deg!

Se for deg en flat stein med et 30 cm langt håndtak som stikker rett opp. Den skal du sende bortover en isbane for å komme nærmest mulig et lite mål. Du spiller nå Bavarian Curling!

Se nå for deg at isbanen ligger på torget, utenfor kontoret, ved idrettshallen - eller hvor enn du ønsker. Ta på deg curlingbuksene, og gjør deg klar for en fantastisk morsom aktivitet som passer for alle!

Varmevekslere er selve blodåren i et varmeanlegg. Derfor er det ekstremt viktig med skikkelig vedlikehold. Vi i Energy Rent vet hvor viktig vedlikeholdet er og står klar til å hjelpe deg med ditt varmeanlegg.

Vi i Energy Rent har kompetanse til å sette opp utstyr til å rense luft, ventilasjon og aircondition etter dine behov.

Rense luft? Fjerne luft og partikler? Eller bare tilføre frisk luft? Vi i Energy Rent har løsningene. Uansett hva du som kunde måtte ønske står vi klare til å bistå. Visste du at våre ventilasjonsaggregater kan både tilføre varm eller kald luft? Vi har også varmepumper som har alt i en pakke. Vi kan tilby både ventilasjon, omluft og aircondition.

Vi i Energy Rent har vekslere i mange varianter som er klar for umiddelbar leie. Vi har mobile vekslere i ulike materialer som titan og 316 syrefast for de fleste applikasjoner. Pakning og loddet. Visste du forresten at vi også er distributør av varmevekslere og kan skaffe deg kjappest mulig en ny veksler for kjøp? Vi kan levere komplette uniter med koblinger, overganger og slanger. Vi kan også tillegge shunt og gi kunden de parameterne de ønsker.  

Har du et midlertidig behov for å lagre noe i kjølige temperaturer? Hva om det oppstår en akutt krise når kjølekompressoren havarerer? Fortvil ikke. Kjøling er Energy Rent sin spisskompetanse.

Alt for varmt og klamt bryllupslokale? Isende kaldt inni partyteltet dagen før din 50-årsdag? Ikke stress! Vi i Energy Rent snur oss raskt rundt for å redde ditt arrangement.

Varmeoverføring er selve hjertet av hva vi i Energy Rent driver med. Varmevekslere og varmeoverføring har derfor blitt vår spisskompetanse etter mange års erfaring med alt fra salg hos produsent via distributør til utleie og utførelse. Dette kan vi!

Framtiden er elektrisk. Derfor har vi i Energy Rent fokus på å levere fossilfrie tjenester. Har du et stort prosjekt på gang? Ikke nøl med å kontakte oss om fossilfrie løsninger i selve byggeprosessen

Vi i Energy Rent har lang og god erfaring med testing og nedkjøling. Med referansekunder som Media City Bergen og det svenske forsvaret har vi god erfaring med testing og nedkjøling. I Bergen ble vi leid inn for å teste datahallene til Media City Bergen (som blant annet huser NRK og TV2) før en permanent kjøleløsning var på plass. For det svenske forsvaret testet vi kjøling av ulike forsvarsbygg. Dette er to store oppdrag som har betydd mye for oss og som vi er stolte over.

Midlertidig Vannbåren Byggoppvarme! En byggeplass trenger varme, mye varme. Energy Rent leverer løsninger basert på vannbåren varme. Fordelene med et slikt system er mange. Alt fra drift, økonomi, arbeidsmiljø, kvalitet og byggetid.

Utleie Kjøleutstyr! Vi i Energy Rent har spisskompetanse på kjøling. Enten det er utleie av kjøling til tungindustri, bygg og anlegg, oppdrett eller til næringsmiddelindustrien så har vi løsningene. 

Utleie Hetoljeanlegg! Energy Rent AS leier ut mobile hetoljeanlegg satt sammen i ISO container for rask og sikker leveranse.

Utleie Ventilasjon! Enten du trenger å kjøle ned eller varme opp f.eks. bygg under oppføring, ved rehabilitering, et kontorlandskap, eller midlertidige løsninger, vi har den nødvendige kompetansen og utstyret du trenger.

Mobil Skøytebane! Enten du planlegger julemarked, eller jobber for å gi barn og unge et aktivitetstilbud i sentrum, så kan Energy Rent hjelpe deg. Vi leverer komplette mobile skøyebaner.

Midlertidig Skøytebane! Ønsker du å sette en spiss på arrangementet ditt, eller ønsker du å gjøre stas på byen din? Vi leier ut midlertidige skøytebaner til mange forskjellige formål.

Midlertidig Kjøling av Datasenter! I dagens moderne samfunn er det vanskelig å tenke seg en dag uten å "være på nett". For dere som eier, drifter eller leier datakraft vet at kjøling er viktig. Svikt på kjølesystemene vil kunne sette ut hele eller deler av datasenteret.

 

Enten det er 5kW eller flere 1000kW, så har Energy Rent løsningene. 

Kjemisk rens av varmeanlegg! Det er mange grunner til å utføre rensing av et varmeanlegg, og to gode er levetid og energi.

Undervarme til Kunstgress og Fotballbaner! Energy Rent har mobile fyrkjeler til utleie for oppvarming av kunstgress og fotballbaner. Fyrkjelene er miljøvennlige og passer perfekt til oppvarming av undervarme på fullskala fotballbane.

Portabel Aircondition! Det er ikke mange ting som er mer frustrerende enn å ha det for kaldt eller for varmt. Om sommeren blir det fort for varmt og om vinter blir det for kaldt.

Utleie av Varmecontainer! Vi har varmecontainere for utleie i mange forskjellige kapasiteter og med mange forskjellige fyringskilder. 

Leie Kjøleaggregat! Kjøleaggregatet er selve hjertet og er en meget viktig komponent. For at kjøleaggregatet skal få en så jevn og stabil drift som mulig, må størrelsen dimensjonerer og tilpasset behovet.

Utleie Vannbåren Varme! Vann er fantastisk med tanke på å overføre varme. Vannbåren varme blir mye brukt i alt fra hus, byggingen, til fotballbaner for å neven noe. Visste du at det er mulig å leie varmeanlegg som produserer varmt vann til vannbåren varme?

Velg de rette utleieløsningene - Kjølemaskin! Er uhellet først ute så er det greit å vite at det finnes profesjonelle utleiere av mobilt kjøleustyr. Energy Rent AS har i flere år hjulpet kunder med å tilby de rette utleieløsningene til testing, filmsett, fjernkjøling for å nevne noen områder.

Utleie av mobile pelletsanlegg? Spør Energy Rent AS om hjelp! Energi og miljø er to viktige drivere når kundene skal velge løsninger for oppvarming, dette er noe vi i utleiebransjen merker godt.  

Hos Energy Rent AS kan du leie ventilasjonsaggregat! Ren og temperert luft er viktig både for trivsel og produktivitet. Vi leier ut ventilasjonsaggregat hvor du kun trenger å koble til strøm og kanaler. Da har ventilasjonsaggregatet allerede innebygget kjøling og varme.

Vi har generator for utleie. Utleie generator er selve hjertet i prosessen. Det er generatoren som leverer strøm til kjølemaskinen, pumpene, og resten av tilbehøret som går på strøm. 

Utleie av pumperPumper er en naturlig og viktig komponent i mange forskjellige systemer hvor væske skal sirkuleres eller transporteres.

Pneumatisk frostvæske Kilfrost K400 får du hos Energy Rent, Nordisk Distributør for Kilfrost. K400 er en frostvæske og et smøremiddel som er utviklet spesielt for å sikre en stabil og sikker drift av pneumatisk utstyr, selv i de tøffeste miljøer. 

Utleie av varmesentralerHos oss kan du leie varmesentraler i de aller fleste kapasitetsområder. Vi leverer mobile varmesentraler som er drevet av gass, olje, bio-olje, strøm og pellets. 

Hos oss kan du leie varmepumper! Energi og miljø er to viktige drivere for å velge varmepumpe til ditt prosjekt. Vi leier ut primært varmepumper av typen luft-til-vann, men kan levere andre typer alt etter behov. 

Det stilles strenge krav til varmevekslere. Hovedoppgaven til en varmeveksler er å konvertere energi fra et mediet til et annet, derav navnet varmeveksler.

Energy Rent AS kan utleie! Hos oss kan du leie dampkjel! Dampanlegg er ofte kritiske for driften. Meierier, raffinerier, sykehus og lignende er helt avhengig av damp. Vi vet at hvor viktig det er å opprettholde driften på dampanlegg 24/7. 

Energy Rent AS har gjennom sin samarbeidspartner Cramo sikret seg varmeleveransen til Gardermoen Pir Nord prosjektet. Leveransen består av av 4,5MW fordelt på 3 x 1,5MW mobile fyrkjeler. 

Energy Rent AS har gjennom sin samarbeidspartner Cramo sikret seg varmeleveranse til Gardermoen terminal prosjektet. Leveransen består av av 3MW fordelt på 2 x 1,5MW mobile fyrkjeler.

Energy Rent AS har gjennom sine samarbeidspartnere sikret seg vekslere leveranse til Grødaland Biogass prosjektet. Leveransen består av 6 x Alfa Laval tørrkjølere, og utallige platevekslere.

Alfa Nordic, har gjennom vår partner Energy Rent AS, nylig levert 18 stk AlfaBlue tørrkjølere til Lyse-konsernet, en av de store nasjonale aktører innen fornybar energi.

Man må sette kvalitet og pålitelighet inn i en økonomisk sammenheng. Det dreier seg om å gjøre prosesser mer effektive, samtidig som man sparer energi. Om hvordan optimalisert ytelse gir deg den beste driftsøkonomien. Og om hvordan man reduserer påvirkningen på miljøet og klimaet.

 

Fremfor alt dreier det seg om å konstruere utstyr med lang langevetid, som reduserer de totale eierkostnadene og maksimere lønnsomheten. “Hvorfor” styrer “hvordan”.

 

Dette er kompetansen vi bruker til å lage våre platevarmevekslere med pakninger. Ta en nærmere titt under overflaten. Det er mer enn øyet kan se – faktisk en hel historie.

Uten tilstrekkelig kjøling kan det bli veldig varmt i datarommet / serverrommet. Svikter kjølingen er det stor sannsynlighet for at serveren vil kunne svikte. Har tar vi for oss noen enkle grep for hvordan du kan redusere varmen i ditt datarom eller serverrom.

Med mobil varmesentral fra Energy Rent AS har man mange muligheter. Man kan sende varmt vann til gulvet, produsere varmt vann til radiatorene, og på samme tid produsere varmt tappevann.

Har du behov for mobile varmeanlegg? Visste du at Energy Rent AS bygger og leier ut mobile fjernvarmeanlegg? Vi kan levere mobile varmeanlegg i Mega Watt klassen!

Enten du ønsker å leie en liten elektrisk byggtørker, en stor diesel byggvarmer eller en gass byggtørker, så kan vi være behjelpelige med å finne de rette løsningene. Vi tilbyr salg eller leie, alt etter ditt behov!

Fukt i underlaget for gulvbelegg kan skape en del problemer, og man vet at betong trenger relativt lang tid for å oppnå tilstrekkelig lavt fuktinnhold, 80% - 85% er ønskelig. For å tørke betonggulv med vannbåren varme er Heatboy-serien fra Energy Rent AS ypperlig.

Utleie av kjøling! Enten du ønsker å leie små kjøleenheter, leie større kjøleanlegg eller tilbehør til ditt eksisterenede kjøleanlegg, så kan vi være behjelpelige med å finne de rette løsningene. Vi produserer i henhold til dine ønsker og krav. Energy Rent AS tilbyr mobile leieløsninger og har et omfattende utvalg. 

‘Green’ heat transfer fluid to keep beer flowing in Norway 

Energy Rent AS selects Kilfrost’s Cooltrans Sustain CTS fluid for use in cooling system

For å sikre bærekraft, og spesielt for større eller kommersielle system, er en Termisk Respons Test viktig. Ved hjelp av en TRT unit vil vi kartlegge egenskapene ved de unike grunnforhold til DITT prosjekt.

 • Fra 1kW til 44kW
 • Elektronisk styrt pumpe
 • Kompakt enhet
 • Plug`n Play
 • Også for utendørs installasjon
 • Integrert minimum trykkovervåking
 • Forbindelse med fleksible slanger

IFH / INTHERM er en suksesshistorie på alle måter. Med et klart fokus på praktiske løsninger med tanke på oppvarming og fornybar energi er dette den definitive møteplass for etablerte fagfolk.

 • Raskt og fleksibelt 
 • Lett å installere selv, mobil enhet på hjul
 • Enkelt drift, selv uten teknisk kunnskap
 • 3-trinns viftehastighet
 • Temperaturområde +16 ° C til +26 ° C
 • 10 m slange inkludert (valgfri utvidelse opp til 30m)
 • Frostbestandighet ytterdel til - 16 ° C
 • Innebygd luftfilter
 • Fra 9kW til 36kW
 • Variabel temperaturkontroll
 • Sikkerhetstemperaturbegrenser
 • Integrert sirkulasjonspumpe og ekspansjon
 • Fleksible tilkoblingskabler
 • Egnet for installasjon innendørs og utendørs
 • Varmetransport via vann/glykol
 • 30kW til 100kW
 • Kan brukes til tørking tjenester / bygning tørking eller oppvarming arrangement
 • Klar til bruk
 • Montert på sekketralle for utmerket mobilitet
 • Lett å installere selv
 • Avstenging
 • Termostatstyrt
 • Høy luftmengde på opp til 5000m³/h (største modell opp til 20.000m³/h)
 • Airflow justeres vi 5-trinnsbryter
 • Spesielt egnet for oppvarming av haller
 • Smal dimensjon
 • Luftslangetilkobling er mulig
 • 80kW til 150kW
 • Kompakt design
 • Kan flyttes enkelt med gaffeltruck
 • Meget brukervennlig
 • kontrollkabinett er lett tilgjengelig for problemfri betjening
 • Integrert varmtvannsgenerator
 • Varmekrets via valgfrie eksterne justerbare moduler  (som f.eks. MCU 1,0)