Kilfrost GEO – Miljøvennlig geoenergi

Kilfrost GEO

Geoenergi, eller geotermisk energi, har blitt mer og mer populært i Norden. Berggrunnen vår egner seg godt til denne rene utnyttelsen av energien under føttene våre. Vi i Energy Rent ønsker å bidra til at flere bruker grønn energi, og har spisskompetanse på miljøvennlig midlertidig varmeoverføring. Vi leverer komponenter som varmevekslere og Kilfrost GEO som er en miljøvennlig varmeoverføringsvæske. Dette i tillegg til vårt hovedområde som er utleie av midlertidig varme og kjøling.

Her har vi for eksempel løsninger for mobile varmepumper for ditt prosjekt.

Geoenergi med Kilfrost GEO i midlertidig byggvarme

Energy Rent er eksperter på midlertidig varme, og energibrønner med bruk av Kilfrost GEO er et utmerket alternativ for de fleste behov. Soloppvarming og geotermisk energi fra jordas indre har gjort at det finnes store mengder energi lagret i jordgrunnen. Med et kollektor-system kan man enkelt hente opp denne energien, og bruke den til oppvarming eller nedkjøling av alt fra små bygg til byggeplasser. Ved hjelp av jordvarmen unngår man at varmepumpens effektfaktor går ned selv ved kalde utetemperaturer på vinteren, slik at man får en jevn og god effekt året rundt – uavhengig av klimaet.

Vi i Energy Rent er autoriserte varmeveksler- og varmeoverføringsdistributører, og hjelper deg gjerne å finne riktig løsning på ditt behov.

Tradisjonell kjølevæske byr på utfordringer

Å utnytte geotermisk energi krever en kollektor som fylles med en frostvæskeblanding, som ved sirkulasjon tar opp varme og avgir den til en varmepumpe på overflaten. De aller fleste kollektorer har tradisjonelt sett benyttet seg av giftig monoetylenglykol, korrosiv etanol eller miljøvennlig propylenglykol med dårlig termisk ytelse. Der alle disse har sine fordeler, har de også betydelige ulemper.

Monoetylenglykol vs Kilfrost GEO

Monoetylenglykol (MEG) blir mye brukt i kjølevæsker på grunn av sin gode effektivitet. Den er dog klassifisert som giftig, og anses som en stor miljørisiko om noen form for lekkasje skulle oppstå.

Kilfrost GEO har minst samme effektivitet og er i tillegg miljøvennlig.

Etanol vs Kilfrost GEO

Etanol-baserte produkter er ikke giftig på samme måte som MEG. De har høyere varmekapasitet, men krever også mye energi for å sirkulere i systemet. Samtidig er etanol svært brannfarlig – noe som gir risiko under transport, installasjon og lagring. I tillegg krever etanol mye oksygen under degradering om en lekkasje skulle oppstå. Noe som vil gå negativt ut over økosystemet i området.

Kilfrost GEO har ca samme ytelse som Etanol. Etanol i seg selv går ikke under giftig, men den er klassifisert som brannfarlig,

Propylenglykol vs Kilfrost GEO

Propylenglykol (MPG) er ikke giftig, og ikke spesielt brannfarlig. Det anses som betydelig bedre for miljøet, men må betale i form av lav effektivitet. MPG-basert væske krever enda mer energi enn etanol for å sirkulere, noe som går ut over kapasiteten for varmeoverføring.

Kilfrost GEO er miljøvennlig som MPG, men den har vesentlig høyere effektivitet. Dette kommer veldig godt frem fra +5C og nedover.

Når man velger hvilken væske man skal benytte har man altså måttet kompensere for god effekt med miljøfiendtlige stoffer – eller motsatt. Det har britiske Kilfrost gjort noe med, ved å fremstille en kjølevæske spesielt for å øke effektiviteten i varmeoverføring i systemer for geotermisk energiutnyttelse.

Fremtidens alternativ

Kilfrost GEO er klassifisert som en ikke-giftig kjølevæske, helt uten MEG, og som krever minst energi av alle alternativene for å sirkulere i rørsystemet. I tillegg er den er fremstilt fra fornybare ressurser, og krever lite oksygen under degradering. Kilfrost GEO anses derfor som det mest effektive alternativet blant kjølevæsker, i tillegg til å være helt ufarlig for miljø og helse.

Energy Rent har kompetansen

Energy Rent er stolte hoveddistributører for Kilfrost i Norden. Vi arbeider hardt for å kunne tilby miljøvennlige løsninger som er fossilfritt og utslippsfritt til oppvarming av f.eks. byggeplasser. Vi kan tilby Kilfrost GEO som det beste alternativet for miljøvennlig varmeoverføringsvæske til geoenergi. Ta kontakt for en uforpliktende samtale om midlertidige energibrønner.

La oss hjelpe deg

Gjennom årene har vi hjulpet mange virksomheter i ulike bransjer. Våre dyktige eksperter står klar til å hjelpe deg å finne rett og optimal løsning på behovet ditt.  

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Vi har god erfaring i situasjoner der det virkelig haster for kundene, og behov for må dekkes så snart som mulig. Vi fikser transport og montering. 

UTVALGTE FAVORITTER

Vi holder norge i gang

Send oss epost [email protected] eller bruk kontaktskjema.