Fordelen med kilfrost væsker

Redusere driftskostnader og øke levetiden på ditt system med riktige kilfrost produkter!

Vi i Energy Rent er stolte hoved distributører for Kilfrost i Norden.

I 2012 ble verdens første serie med varmeoverføringsvæsker i regi av Kilfrost avslørt, og deres spesialvæskedivisjon ble lansert. Væskene var tiltenkt å løse noen av de største moderne utfordringene innen industrielle applikasjoner.

Effektive varmeoverføringsvæsker kan være giftige. Giftige væsker utgjør en risiko for menneskers helse når væsken benyttes i industrier – spesielt mat og drikke industrien.

Det er utviklet flere type forskjellige væsker, hvor væskene med lavvikositet har overlegen ytelse. Alle væskene er produsert med tanke på vennlighet mot klima og menneske.

Ved å bruke riktig væske for ditt system, kan du redusere driftskostnadene, og øke levetiden til ditt system. Og vi hjelper deg mer enn gjerne.

 

Kilfrost ALV – en avansert væske med lav viskositet

Kilfrost ALV er en sekundær kjølevæske spesielt utviklet for å øke effektivitet og sikkerheten til lavtemperaturkjøleutstyr og lavtemperaturkjølekretser.

Vellykket og optimalisert behandling eller lagring av mat og drikkevarer kan være kritisk temperaturavhengig. I tillegg krever prosessering av øl og andre drikkevarer tett temperaturkontroll for optimal smak og produktlevetid.

Propylenglykolkonsentrat (MPG)

Cooltrans CLT er en varmeoverføringsvæske som har høy ytelse av Mono Propylen Glykol og som er spesielt designet for sekundære kjølemiddel og industrielle kjøleapplikasjoner.

Cooltrans – væsker er spesielt utviklet for å gi en høyere motstand mot nedbrytning, avleiring og korrosjon. Væsken gir også veldig god frostbeskyttelse, den renere kretsene, er effektiv for varmeoverføring og gir langsiktige kostnadsfordeler til systemvedlikeholdet.

Kilfrost GEO – designet for å øke ytelsen og sikkerheten

Kilfrost GEO er en væske som er utviklet for å øke både sikkerheten og ytelsen til jord- og vannvarmepumper med lukket sløyfe.

Systemer som bruker Kilfrost GEO vil kunne dra nytte av lavere trykkfall, redusere pumpeenergien og kostnader, noe som vil gi en høyere total effektivitet.

Kilfrost GEO er klassifisert som en ikke-giftig kjølevæske, helt uten MEG. Av alle alternativene, krever GEO minst energi for å sirkulere i rørsystemet. Væsken er fremstilt fra fornybare ressurser, og krever lite oksygen under degradering.

Kilfrost GEO anses som det mest effektive alternativet blant kjølevæsker, i tillegg til å være ufarlig for både helse og miljø.

Monoetylenglykol (MEG)

Cooltrans CT er en høyytelses, monoetylenglykol (MEG) basert varmeoverføringsvæske designet for sekundært kjølemiddel og industrielle kjøleapplikasjoner.

Kilfrost Cooltrans CT gir utmerket frostbeskyttelse, den renerer kretser, gir effektiv varmeoverføring og gir langsiktige kostnadsfordeler til systemvedligkehold.

Det bør utøves forsiktighet ved bruk av dette produktet da det inneholder etylenglykol som er farlig for mennesker.

 

Sammenligning av de ulike væskene

I tabellen under viser en samenlignen av egenskapene til de ulike kilfrost væskene.

Vi har lang erfaring innenfor Kilfrost produkter, og hjelper deg gjerne med å finne riktig type væske til ditt system. Ta kontakt for en uforpliktende samtale!

Video illustrasjon av ALV, MEG og MPG

La oss hjelpe deg

Gjennom årene har vi hjulpet mange virksomheter i ulike bransjer. Våre dyktige eksperter står klar til å hjelpe deg å finne rett og optimal løsning på behovet ditt.  

Haster det?

Vi er tilgjengelige og kan levere innen 24 timer. Vi har god erfaring i situasjoner der det virkelig haster for kundene, og behov for må dekkes så snart som mulig. Vi fikser transport og montering. 

UTVALGTE FAVORITTER

Vi holder norge i gang

Midlertidig kjøling datasenter

Type Prosjekt Midlertidig kjøling datasenter som var «live» Utstyr Luftkjølt isvannsmaskin 100kW Kort Beskrivelse Energy Rent fikk i oppgave å levere komplett midlertidig kjøling til

Les mer »

Send oss epost [email protected] eller bruk kontaktskjema.