Vi har varmevekslere i mange varianter

Vi i Energy Rent har vekslere i mange varianter som er klar for umiddelbar leie. Vi har mobile vekslere i ulike materialer som titan og 316 syrefast for de fleste applikasjoner. Pakning og loddet. Visste du forresten at vi også er distributør av varmevekslere og kan skaffe deg kjappest mulig en ny veksler for kjøp? Vi kan levere komplette uniter med koblinger, overganger og slanger. Vi kan også tillegge shunt og gi kunden de parameterne de ønsker.  

Varmevekslere og varmeoverføring er vår spisskompetanse etter flere års erfaring fra salg hos produsent, distributør og utleie/utførelse.

Vi har gjort mange oppdrag for oppdrettsnæringen når det kommer til varmevekslere. I denne bransjen er temperaturen alfa omega når fisken skal settes i vannet. Vi har utstyret for både varme og kjøling av sjøvann, brakkvann og ferskvann. For kundene i oppdrettsnæringen har vi gjort alt fra å kjøle eller varme vannet til å fylle tankene med riktig temperert vann for settefisk og yngel.

Les mer her her. (https://www.energyrent.no/referanser/temperaturkontroll-lakseoppdrett)

Forskjellige varianter

Hovedoppgaven til varmevekslere er å konvertere energi fra et medium til et annet. De kan også brukes til trykkavlastning eller for å skape et såkalt hydraulisk skille mellom to medium. Varmevekslere kommer i en rekke forskjellige former og størrelser. Alt etter hvilket bruksområde som anvendes.

Varmevekslere brukes i alle typer industri. De brukes også i klimaanlegg og for å kjøle ned forbrenningsmotorer. De vanligste varmevekslere vi kan tilby er væske-til-væske, luft-til-væske og luft-til-luft. Kostnad og ytelse er to nøkkelfaktorer som spiller inn når vi dimensjonerer våre varmevekslere. Den viktigste faktoren som styrer prisen er LMTD, som enkelt forklart vil si forskjellen på temperaturen over varmeveksleren.

Når vi dimensjonerer varmevekslere må vi ta en del hensyn til forskjellige parametere som for eksempel kapasitet, temperatur, areal, trykktap og type medium. Her tar vi i bruk forskjellige dimensjoneringsprogrammer som kan stilles inn mot alle dine parametere og krav. Deretter skreddersyr vi den mest optimale varmeveksleren ut ifra dine behov.

Kilfrost ALV

Det er også viktig å velge rett medium til jobben. La oss se på et eksempel om varmeoverføringsvæske som anvendes mye i næringsmiddelindustrien. I denne typen industri brukes normalt sett den giftfrie væsken propylen glykol. Ulempen med denne typen væske er at den blir seig ved lave temperaturer, noe som igjen fører til økt trykktap, lavere ytelse og høyere kostnad. Ved heller å ta i bruk giftfri Kilfrost ALV-væske kan du bruke en mye mindre veksler og spare en god del penger bare på et enkelt bytte av væske. Kilfrost ALV er spesielt utviklet for å øke både effektivitet og sikkerhet ved lav temperaturkjøling.

Åpningstid: 24/7/365

Relaterte artikler

Hos Energy Rent AS kan du leie ventilasjonsaggregat! Ren og temperert luft er viktig både for trivsel og produktivitet. Vi leier ut ventilasjonsaggregat hvor du kun trenger å koble til strøm og kanaler. Da har ventilasjonsaggregatet allerede innebygget kjøling og varme.

Utleie av varmesentralerHos oss kan du leie varmesentraler i de aller fleste kapasitetsområder. Vi leverer mobile varmesentraler som er drevet av gass, olje, bio-olje, strøm og pellets. 

Midlertidig Kjøling av Datasenter! I dagens moderne samfunn er det vanskelig å tenke seg en dag uten å "være på nett". For dere som eier, drifter eller leier datakraft vet at kjøling er viktig. Svikt på kjølesystemene vil kunne sette ut hele eller deler av datasenteret.

 

Enten det er 5kW eller flere 1000kW, så har Energy Rent løsningene. 

Varmeoverføring er selve hjertet av hva vi i Energy Rent driver med. Varmevekslere og varmeoverføring har derfor blitt vår spisskompetanse etter mange års erfaring med alt fra salg hos produsent via distributør til utleie og utførelse. Dette kan vi!

Tilbakemelding
Navn:
E-post:
*
Telefon:
Kommentar:
Skriv inn koden